Header Ads

Header ADS

Headless - "Streetlight Buzz" (lyric video)

Ο δίσκος των Headless "Square One"
Γνώρισα την φωνή του Göran Edman μέσα από τους δίσκους του Malmsteen (όπως και ο περισσότερος κόσμος λογικά). Τραγούδησε στην μπάντα του Σουηδού guitar hero από το 1989 έως το 1992 και τον ακούμε στους δίσκους "Eclipse" και "Fire & Ice". Ο Göran Edman έχει μία μακρά διαδρομή στην μουσική συμμετέχοντας σε αρκετές μπάντες και albums.

Headless: Ιταλικό συγκρότημα. Δημιουργήθηκε το 1993, διαλύθηκε επτά χρόνια αργότερα. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κυκλοφόρησαν ένα ep ("Future to Past" 1996) κι έναν "ολοκληρωμένο" δίσκο ("Inside You" 1998).

Το 2011 συναντήθηκαν οι δρόμοι του Edman με τους Headless με αποτέλεσμα την επανασύνδεση της μπάντας. Δύο full length albums και αρκετά singles το δισκογραφικό αποτέλεσμα της συνεργασίας. Ο τρίτος δίσκος τους, υπό τον τίτλο "Square One", έχει προγραμματισθεί να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

Το έδαφος προετοίμασε το lyric video του τραγουδιού "Woman In White", οι στίχοι του οποίου προέρχονται από ποίημα της Αμερικανίδας Emily Elizabeth Dickinson (10 Δεκεμβρίου 1830 - 15 Μαΐου 1886).

Η Emily πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της μένοντας αποκλεισμένη στο σπίτι των γονιών της στο Άμερστ και ολόκληρη η εργογραφία της παρέμεινε ανέκδοτη μέχρι τον θάνατό της. Εξαίρεση αποτέλεσαν μονάχα πέντε ποιήματα, από τα οποία τρία δημοσιεύτηκαν ανώνυμα και ένα εν αγνοία της ίδιας της ποιήτριας.

Σειρά για παρουσίαση παίρνει το lyric video του δευτέρου single της μπάντας "Streetlight Buzz", το (προσπαθεί να) μας μεταφέρει σε κόσμους και χαρακτήρες που έπλασε η μαγική πένα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι. Για την ακρίβεια οι στίχοι του είναι βασισμένοι στο διήγημα "Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου", το οποίο είναι το πιο φωτεινό και αισιόδοξο διήγημα του Ντοστογιέφσκι.

Μέσα από την συνύπαρξη αντιθέσεων (φως - σκοτάδι, πραγματικό - φανταστικό, χθες - αύριο) ο συγγραφέας μας ξεναγεί στην ομιχλώδη Πετρούπολη της εποχής του, για να μας μεταφέρει στη συνέχεια σ' ένα ηλιόλουστο, ειδυλλιακό Ελληνικό νησί του μακρινού παρελθόντος και συνάμα του απώτερου μέλλοντος. Στις σελίδες του αφηγήματος γνωρίζουμε έναν ακόμα Ντοστογιεφσκικό (αντι)ήρωα, ο οποίος μέσα απ' τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τις ιδέες του ενσαρκώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού.

Το δελτίο τύπου τα εξηγεί περαιτέρω: «The hype is real! The new Headless album will be released in September, with exceptional artists like Göran Edman (ex-Yngwie Malmsteen, John Norum) and Martin Helmantel (Elegy) working together on original music for the first time.

The new single 'Streetlight Buzz' showcases the band's vast amount of hard rock influences stretching from Queensryche to Thin Lizzy, with hints of Judas Priest and guitar harmonies over fast double-bass work typical of '90s-era Helloween.

The lyrics are inspired by Dostoevsky’s novel 'The Dream of a Ridiculous Man.' The video basically tells the story using neon technology and placing the characters invented by the genius of Dostoevsky in a futuristic context.»

Band: Headless
Country of origin: Italy
Location: Avezzano (L'Aquila), Abruzzo
Formed in: 1993
Genre: Heavy Metal/Hard Rock
Lyrical themes: Relationships, Existence
Years active: 1993-2000, 2011-present

Lyric video: "Streetlight Buzz"
Album: "Square One"
Type: Full length
Release date: September 24th, 2021
Label: M-Theory Audio

Track listing:
1. A Leaf's Flight Path
2. Woman In White
3. Step Back From Me
4. Misdirection
5. Backseat Rhythm
6. Tail Down Low
7. Langeweile
8. Two's Up
9. Streetlight Buzz
10. Risin' Up

Band members:
Göran Edman - Vocals
Walter Cianciusi - Guitars
Dario Parente - Guitars
Martin Helmantel - Bass Guitar
Enrico Cianciusi - Drums

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.