Header Ads

Header ADS

Black Hole - "Lost World" (full album)

«Μαύρη τρύπα (ή μελανή οπή, αγγλικά: black hole) ονομάζεται το σημείο του χωροχρόνου, στο οποίο οι βαρυτικές δυνάμεις είναι τόσο μεγάλες, ώστε τίποτε -ούτε καν τα σωματίδια και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως το φως- να μην μπορεί να ξεφεύγει από αυτό. Ο όρος «μαύρη τρύπα» είναι ευρύτατα διαδεδομένος και επινοήθηκε το 1967 από τον Αμερικανό αστρονόμο και θεωρητικό φυσικό, Τζον Γουίλερ. Δεν αναφέρεται σε τρύπα με τη συνήθη έννοια (οπή), αλλά σε μια περιοχή του χώρου, από την οποία τίποτα δεν μπορεί να επιστρέψει.

Μία μαύρη τρύπα είναι το σημείο εκείνο του διαστήματος, όπου κάποτε υπήρχε ο πυρήνας ενός γιγάντιου άστρου, ένας πυρήνας που περιείχε περισσότερο υλικό από δυόμισι ηλιακές μάζες και ο οποίος, στην τελική φάση της εξέλιξης του άστρου, έχασε την πάλη του ενάντια στη βαρύτητα, με αποτέλεσμα το υλικό του να καταρρεύσει και να συμπιεστεί περισσότερο ακόμα και από το υλικό ενός αστέρα νετρονίων», μας πληροφορεί η wikipedia.

Black Hole ονομάζεται κι ένα συγκρότημα που μας έρχεται από την Γαλλία. Δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα, αλλά μόλις πρόσφατα μπόρεσε να κυκλοφορήσει τον πρώτο full length δίσκο του (είχαν προηγηθεί βέβαια δύο demos κι ένα ep). Το album τιτλοφορείται "Lost World", "βγήκε" στα τέλη Μαΐου και στην παρούσα ανάρτηση μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο.

Οι Black Hole αρέσκονται στο (Ευρωπαϊκού τύπου) μελωδικό power metal. Αναφέρουν ως επιρροές μπάντες όπως οι: Iron Maiden, Stratovarius, Powerwolf, Primal Fear, Dream Theater, At vance, Nightwish, Epica, Freedom Call κλπ.

Ο δίσκος των Black Hole "Lost World"
Band: Black Hole
Country of origin: France
Location: Mulhouse, Grand Est
Formed in: 1995
Genre: Power Metal
Years active: 1995-present

Album: "Lost World"
Type: Full length
Release date: May 31st, 2018
Label: Via Nocturna
Format: CD, Digital

Band members:
Christophe Brunner - Drums
Matthieu Acker - Guitars
Patrick Umber - Bass
Fabio Torrisi - Vocals


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.