Header Ads

Header ADS

Fifth Angel - 'Time Will Tell' (video)

Fifth Angel - 'Time Will Tell' (album)
Οι Fifth Angel είναι μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιπτώσεις heavy metal συγκροτημάτων της δεκαετίας του ογδόντα. Προσπάθησαν να εξισορροπήσουν το εμπορικό με το "ποιοτικό" στοιχείο και σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν.

Κυκλοφόρησαν δύο "ολοκληρωμένους" δίσκους ("Fifth Angel" 1986, "Time Will Tell" 1989), ένα demo, ένα single, ενώ συμμετείχαν στην συλλογή "Megahurtz" (μαζί με Sanctuary, Riot και Slammin' Watusis) και στο split "Interchords - Words and Music" μαζί με τους Sanctuary.

Μετά την κυκλοφορία του "Time Will Tell" η Αμερικάνικη μπάντα διαλύθηκε. Επανήλθε το 2010 για το "Keep It True" και πέρυσι (2017) για μία εμφάνιση στο Seattle. Όσον αφορά τα μέλη της μπάντας; Όλοι οι μουσικοί του "Time Will Tell" πλην του τραγουδιστή. Αντί του Ted Pilot, τα φωνητικά έχει αναλάβει ο Peter Orullian (ο οποίος έχει περάσει από τους Heir Apparent την περίοδο 2004-2006)...

Band: Fifth Angel
Country of origin: United States
Location: Bellevue, Washington
Status: Active
Formed in: 1983
Genre: Power Metal
Years active: 1983-1989, 2010, 2017-present

Video: "Time Will Tell"
Album: "Time Will Tell"
Type: Full length
Release date: August 23rd, 1989
Label: Epic Records, CBS
Format: CD, 12" vinyl, Cassette

Band members:
Ken Mary - Drums
Ted Pilot - Vocals
Ed Archer - Guitars
Kendall Bechtel - Guitars
John Macko - Bass

Guest/Session: Lisa Dalbello - Vocals (backing) (tracks 4, 10)

Miscellaneous staff:
Terry Brown - Producer
Noel Golden - Mixing

9 σχόλια:

  1. Τη συλλογή Megahurtz την είχα σε βινύλιο :-) Είχα λιώσει τα τραγούδια των FA, Riot και Sanctuary. Εντελώς εκτός κλίματος οι Slammin' Watusis! Επίσης να σημειώσω πως ο Orullian ασχολείται και με τη συγγραφή fantasy. Οι FA θεοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το γνωρίζω για τον Orullian, αλλά δεν έχει τύχει να διαβάσω κάτι απ' αυτόν. Εσύ;

      Διαγραφή
    2. Όχι. Με το ζόρι προλαβαίνω πλέον να διαβάζω τους "κλασικούς". Το πρώτο FA με James Byrd αίωνια δισκάρα. 1500 δρχ το βινύλιο από το Happening πριν πάρα πόλλά χρόνια :-)

      Διαγραφή
  2. ΤΙ ΥΠΕΡΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑΡΑ!! Νόμιζα ότι μετά την επανένωσή τους μείνανε έτσι και παίζουνε ακόμα :/ Δε θα τους δούμε δλδ ποτέ :'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόεδρε η μπάντα φαίνεται ενεργή, οπότε μην χάνεις την πίστη σου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν μιλήσει (μέσω facebook) για νέο υλικό. Έγραψαν κατά λέξη:

      "Hey, just so You know We are still actively Writing and Recording for the next Album, One way or another You will have some New Material from Us. Thank You for keeping the faith."

      Διαγραφή
  3. Δισκάρα και γκρουπάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι πήγες και θυμήθηκες; Τεράστιο γκρουπ και δισκάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.