Header Ads

Header ADS

Visigoth - "Warrior Queen" (video)

«Οι Βησιγότθοι ήταν ο δυτικός κλάδος των νομαδικών γερμανικών φυλών που αναφέρονται συνολικά ως Γότθοι. Αυτές οι φυλές άκμασαν και εξαπλώθηκαν τα τελευταία χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατά την Ύστερη Αρχαιότητα, γνωστή και ως περίοδος των Μεγάλων Μεταναστεύσεων. Οι Βησιγότθοι προέκυψαν από προηγούμενες γοτθικές ομάδες που εισέβαλαν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ξεκινώντας το 376 και νικώντας τους Ρωμαίους στην μάχη της Αδριανούπολης το 378.

Οι Βησιγότθοι αρχικά αναδείχθηκαν ως ξεχωριστή πληθυσμιακή ομάδα κατά τον 4ο αιώνα, αρχικά στην Βαλκανική, όπου και συμμετείχαν σε πολλές εκστρατείες κατά της Ανατολικής και της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο Βησιγοτθικός στρατός υπό την ηγεσία του Αλάριχου Α' εκστράτευσε επιτυχημένα και κυρίευσε ακόμη και την ίδια τη Ρώμη, το 410.

Μετά τον θάνατο του Αλάριχου Α' εγκαταστάθηκαν στην νότια Γαλατία και χρησιμοποιήθηκαν ως μισθοφόροι από τους Ρωμαίους. Σύντομα όμως επαναστάτησαν και δημιούργησαν το δικό τους βασίλειο με πρωτεύουσα την Τουλούζη. Σταδιακά επεκτάθηκαν στην Ιβηρική χερσόνησο εκτοπίζοντας τους Βάνδαλους και τους Αλανούς. Ταυτόχρονα όμως η κυριαρχία τους στην νότια Γαλατία τερματίστηκε το 507, καθώς εκδιώχθηκαν από τους Φράγκους, υπό τον Χλωδοβίκο Α'.

Έτσι το Βησιγοτθικό βασίλειο, που λαμβάνει συνήθως το όνομα του Βασιλείου του Τολέδο, περιορίστηκε στην Ιβηρική, την σημερινή Ισπανία και Πορτογαλία, με το εξαίρεση το Σουηβικό βασίλειο της Γαλικίας και την βυζαντινή επαρχία της ιβηρικής, στα νότια.

Το 711 και 712 οι Βησιγότθοι ηττήθηκαν από τους προελαύνοντες Άραβες και Βέρβερους και ολόκληρη η περιοχή που έλεγχαν τέθηκε σύντομα υπό τον έλεγχό τους. Απομεινάρια των Βησιγότθων σήμερα αποτελούν αρκετές εκκλησίες και αρχαιολογικά ευρήματα στην Ισπανία και την Πορτογαλία», μας πληροφορεί η wikipedia.

Visigoth είναι κι ένα συγκρότημα από τις Η.Π.Α. Δημιουργήθηκαν προ οκταετίας κι έχουν κυκλοφορήσει ένα demo, ένα ep, ένα single κι έναν "ολοκληρωμένο" δίσκο ("The Revenant King" 2015). Ο διάδοχός του τιτλοφορείται "Conqueror's Oath" κι αναμένεται τον επόμενο μήνα...

Band: Visigoth
Country of origin: United States
Location: Salt Lake City, Utah
Formed in: 2010
Genre: Power/Heavy Metal
Lyrical themes: Battle, Fantasy, Metal, Mythology
Years active: 2010-present

Video: "Warrior Queen"
Filmed / directed by: friend Brock Grossl
Album: "Conqueror's Oath"
Type: Full length
Release date: February 9th, 2018
Label: Metal Blade Records

Formats:
➤ CD
➤ 180g black vinyl
➤ silver vinyl (limited to 400 copies - USA exclusive)
➤ clear with white/blue smokey swirl vinyl (limited to 300 copies - USA exclusive)
➤ opaque blue vinyl (limited to 300 copies - USA exclusive)
➤ cool grey marble vinyl (limited to 300 copies - EU exclusive)
➤ white/blue splattered vinyl (limited to 200 copies - EU exclusive)
➤ sky-blue marble vinyl (limited to 200 copies - EU exclusive)
➤ purple red marble vinyl (limited to 100 copies - EU exclusive)

Visigoth - "Warrior Queen" (video) from the album "Conqueror's Oath"
Track listing:
1. Steel and Silver
2. Warrior Queen
3. Outlive Them All
4. Hammerforged
5. Traitor's Gate
6. Salt City
7. Blades in the Night
8. The Conqueror's Oath

Band members:
Jamison Palmer - Guitars
Leeland Campana - Guitars
Jake Rogers - Vocals
Matt Brotherton - Bass
Mikey T. - Drums

Miscellaneous staff: Kris Verwimp - Cover art




4 σχόλια:

  1. Πως ρέει το αίμα του σφαγμένου της μονομαχίας? Έτσι κατουρήθηκα και γω στα γέλια όταν είδα το συγκεκριμένο σκηνικό...

    Το video clip του Gloves of metal των Manowar παραμένει το πιο true-cult-epic-kickass sword swinging βιντεο στο heavy metal.
    Αθάνατοι Manowar!!!

    Visigoth ωστόσο respect!

    Αιρεσιάρχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, άμα πιάσουμε θέμα με τα cult 80ies video clips θα τελειώσουμε του... χρόνου. Ίσως πρέπει να το κάνω τελικά!

      Διαγραφή
  2. Να πληροφορησω οτι χθες κυκλοφορησαν και δευτερο τραγουδι απο το δισκο. δεν ξερω αν εχει κι αυτο ΕΠΙΚΟ βιντεοκλιπ, γτ το ακουσα σε bandcamp, αλλα υπαρχει στο youtube.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είχα ήδη προγραμματίσει (αναρτήθηκε μισή ώρα αργότερα από το σχόλιό σου). Επί του παρόντος υπάρχει μόνο σε audio μορφή...

      Διαγραφή

Από το Blogger.