Header Ads

Header ADS

Rebellion - "A Fool's Tale" (video)

Ο Τζέφρεϊ (Γοδεφρείδος) του Μονμάουθ (Geoffrey of Monmouth ή Galfridus Monemutensis ή Galfridus Arturus ή Galfridus Artur ή Gruffudd ap Arthur ή Sieffre o Fynwy) ήταν επίσκοπος και συγγραφέας του "Historia Regum Britanniae" ("Ιστορία των Βασιλέων της Βρετανίας").

Ανάμεσα σε προσωπικότητες όπως ο Βρούτος (πρώτος βασιλιάς της Βρετανίας) και ο Αρθούρος υπάρχει και ο βασιλιάς Ληρ (Leir) που αποτέλεσε την έμπνευση του William Shakespeare για το δράμα "King Lear" το 1609.

Περίληψη του έργου: Ο Ληρ πριν μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις θυγατέρες του, την Γονερίλη, την Ρεγάνη και την Κορδέλια, ζητάει από την καθεμιά να του δηλώσει το μέγεθος της αγάπης της. Παρά τις συμβουλές του δούκα του Κεντ, αποκληρώνει την Κορδέλια κι εξορίζει τον δούκα. Την αποκληρωμένη κόρη παντρεύεται ο βασιλιάς της Φραγκιάς.

Ο Ληρ φιλοξενείται (για ένα μήνα) από τις δυο μεγαλύτερες κόρες. Μολονότι έχει παραδώσει την εξουσία, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με αυταρχισμό. Ο δούκας του Κεντ, μεταμφιεσμένος, μπαίνει στην υπηρεσία του και του συμπαραστέκεται στους εξευτελισμούς που υφίσταται.

Τελικά οι δυο κόρες διώχνουν τον πατέρα τους, ο οποίος ακολουθούμενος από τον (μεταμφιεσμένο πάντα) δούκα κι από τον γελωτοποιό του περιπλανιέται μέσα σε μία νύχτα με καταιγίδα και καταφεύγει σ' ένα καλύβι ξεστομίζοντας βαριές κατάρες. Οι πιστοί του τον φυγαδεύουν στο Ντόβερ, απέναντι από τις Γαλλικές ακτές.

Ο δούκας της Κορνουάλης (και σύζυγος της Ρεγάνης) σκοτώνεται σε μία συμπλοκή, ενώ ο βασιλιάς της Φραγκιάς αποβιβάζεται με στρατό στο Ντόβερ. Η Κορδέλια ειδοποιείται κι έρχεται να συναντήσει τον πατέρα της που βρίσκεται πια στα πρόθυρα της τρέλας. Η συνάντηση γίνεται στο φράγκικο στρατόπεδο.

Ακολουθεί σύγκρουση των Φράγκικων και Αγγλικών στρατευμάτων και νικούν οι Άγγλοι. Ο Ληρ και η Κορδέλια συλλαμβάνονται και φρουρούνται. Ανάμεσα στις δυο βασίλισσες αδελφές, την Γονερίλη και την Ρεγάνη, ξεσπά διχόνοια. Η Γονερίλη δηλητηριάζει την Ρεγάνη και η ίδια αυτοκτονεί. Η Κορδέλια δολοφονείται και ο Ληρ ξεψυχάει κρατώντας στην αγκαλιά του το σώμα της.

Με Shakespeare ξεκίνησαν την δισκογραφία οι Rebellion 16 χρόνια πριν ("Shakespeare's Macbeth - A Tragedy in Steel"), με Shakespeare την συνεχίζουν φέτος. Το album "A Tragedy In Steel Part II: Shakespeare's King Lear" θα κυκλοφορήσει στα τέλη του μήνα...

Band: Rebellion
Country of origin: Germany
Location: Frankfurt am Main, Hesse/Osnabrück, Lower Saxony
Formed in: 2001
Genre: Heavy/Power Metal
Lyrical themes: Shakespeare's Literature, Viking History, Germanic, Anglo Saxon
Years active: 2001-present

Video: "A Fool's Tale"
Directed by: Patrick Heidekorn and Leo Dorian Stiebeling
Album: "A Tragedy in Steel Part II: Shakespeare's King Lear"
Type: Full length
Release date: January 26th, 2018
Label: Massacre Records
Format: CD

Rebellion - "A Fool's Tale" (video) from the album "A Tragedy in Steel Part II: Shakespeare's King Lear"
Track listing:
01. A Fool's Tale 05:07
02. Dowerless Daughter 04:06
03. Thankless Child 06:51
04. Stand Up for Bastards 04:03
05. Storm and Tempest 04:30
06. Demons of Madness 05:01
07. The Mad Shall Lead the Blind 06:23
08. Black Is the World 05:54
09. Battle Song 04:54
10. Blood Against Blood 04:18
11. Truth Shall Prevail 05:56
12. Farewell 06:39

Band members:
Tomi Göttlich - Bass
Michael Seifert - Vocals
Oliver Geibig - Guitars
Stephan Karut - Guitars
Tommy Telkemeier - Drums


2 σχόλια:

  1. Μ' αρέσουν οι μυθικές, ιστορικές, κοινωνικές σου αναφορές όταν το ζητούν οι στίχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε (με) βάζουν καλύτερα στο "κλίμα" του δίσκου και απαντούν στο (κλασικό) ερώτημα: "τι θέλει να πει ο ποιητής;"...

      Διαγραφή

Από το Blogger.